Donar DTL en Tornado winnen toernooi - Grote opkomst bij clinics - Dank aan alle vrijwilligers, teams en publiek!

Sabonis pakt winst op Eerste Paasdag

Het was Eerste Paasdag 2015.. Het was vroeg deze ochtend in de sporthal van Vinkhuizen. De coaches moesten nog bijkomen van het coachesdiner van gisteravond maar de spelers stonden alweer te trappelen van ongeduld.

De eerste wedstrijd van vandaag ging tussen Tunesië en Sabonis. De jongens van Tunesië hadden klaarblijkelijk wat moeite om op te starten want Sabonis stond ruim voor na het eerste kwart. Ondanks een fors aantal driepunters van de nummer 12 van Sabonis, Ervinas Staugaitis, wist Tunesië dichterbij te komen. Halverwege de wedstrijd was het zelfs 33-31 in het voordeel van de jongens uit Noord-Afrika. De coach van Sabonis zag in deze tussenstand aanleiding om langs de lijn flink van zich te laten horen en de aanwezige supporters (de zogeheten ‘early birds’) waanden zich zeker niet meer in de vroegte van de ochtend.

Het tweede deel van de wedstrijd kenmerkte zich door strijdlust van beide teams. Met name Tunesië liet een prachtige vechtlust zien maar keek helaas snel weer tegen een achterstand aan. De laatste minuten waren super spannend en beide partijen hadden zicht op de winst. Uiteindelijk trok Sabonis de wedstrijd met 71-73 naar zich toe.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie