Donar DTL en Tornado winnen toernooi - Grote opkomst bij clinics - Dank aan alle vrijwilligers, teams en publiek!

BCM Orli prolongeert titel

Met een gedegen optreden in de finale van het 23e HNBT tegen Piraten Hamburg prolongeerde BCM Orli de titel. Bij rust leidde Orli reeds comfortabel met 41-28 en deze voorsprong werd verder uitgebouwd in de tweede helft: 76-56.

De wedstrijd werd geopend met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de vader van voorzitter Bart Prak, die tijdens dit toernooi overleed.

Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd, die weer een volle zaal trok. Vooral verdedigend waren beide team aan elkaar gewaagd. Orli was echter veel beter in de afwerking, vooral omdat het gewoon betere kansen creëerde.

De opener in de tweede helft was wel een driepunter van Hamburg, maar ze wisten dat goede begin geen vervolg te geven in de vorm van een inhaalrace. De intensiteit aan Duitse kant bleef weliswaar hoog, maar van een bedreiging was geen sprake. Met een driepunter in de buzzer werd het derde kwart besloten: 59-43.

Deze voorsprong werd zelfs nog wat uitgebreid naar de eindstand 76-56. Een overduidelijke winnaar en een hernieuwde beker die virtueel mee mag naar Prostejov.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie