Donar DTL en Tornado winnen toernooi - Grote opkomst bij clinics - Dank aan alle vrijwilligers, teams en publiek!

HNBT 2018 – een prachtig weekend!

Het Holland Nordic Basketball Tournament, dit jaar voor de 23d keer gehouden, kan terugkijken op een zeer geslaagd paasweekend. Alle onderdelen trokken veel belangstelling en waren ook organisatorisch goed gelukt. 

Op vrijdag was de kidsclinic heel snel ‘uitverkocht’ en het was een feest voor deelnemers en volgers om dit event mee te maken. Ook de coach clinic op zaterdag trok veel belangstellenden en dus konden enkele tientallen coaches hun kennis weer wat bijspijkeren.

Zowel het U20 als het U14 toernooi kende dit jaar een format van acht teams met poulewedstrijden, kruisfinales en finales. In beide toernooien waren mooie en spannende wedstrijden te zien, met soms verrassende uitslagen. Het U14 toernooi kende een zéér close finish. De Tornado Basketball Academy uit Kaunas was in de finale net één puntje sterker dan opponent Solent Kestrels uit Southampton.

In het U20 toernooi zaten de spannendste ontmoetingen in de kruisfinales, waarbij de aandacht van het thuispubliek natuurlijk vooral uitging naar de lokale favoriet Donar, dat uiteindelijk toch genoegen moest nemen met de vierde plaats. De winst ging, toch welk een beetje volgens verwachting, naar BCM Orli Prostejov, dat qua teamspel, defensie en beheersing van de fundamentals indruk maakte en een overall uitstekende prestatie neerzette.

Natuurlijk kende het toernooi ook weer individuele uitschieters. Van de prijswinnaars gaan we vast nog veel horen de komende jaren, zoals dat al zo vaak is gebeurd bij uitblinkende HNBT-helden.

Tot slot een woord van dank aan al die vrijwilligers, van voorzitter tot fysiotherapeut en van wedstrijdleider tot chauffeur, die ieder jaar het HNBT weer mogelijk maken!

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie