Donar DTL en Tornado winnen toernooi - Grote opkomst bij clinics - Dank aan alle vrijwilligers, teams en publiek!

Brons voor Myerscough

Zowel Myerscough als Donar waren gebrand op de overwinning. De Engelsen hadden een goed toernooi achter de rug en wilden dit graag bekronen met een derde plaats, nadat de finale op een haar na gemist was.

Donar moest het weer zonder de Heren 1 spelers stellen, hetgeen betekende dat veel speelminuten waren weggelegd voor de anderen.

Beide teams waren in de eerste helft perfect aan elkaar gewaagd. Zo ontspon zich voor de toeschouwers een aantrekkelijke partij waarin de leiding steeds wisselde. De duels tussen de sterke mannen Daan Maring en Edoardo del Cadia waren mooi om te zien en deze wedstrijd in de wedstrijd eindigde met lichte voorsprong voor de Engelsman.

Vlak voor het einde van het derde kwart wist Myerscough een klein gaatje te slaan (50-44).  Donar had eerder miraculeuze ontsnappingen laten zien, dus gespeeld was het zeker nog niet. Nadat de Britten in een zone waren gestapt was Donar gedwongen zich aan te passen maar dat ging de thuisploeg goed af (52-49). De wissels die coach Pete Miller toepaste haalden het ritme uit de Donar aanval (59-49). Een nieuwe Houdini-act van Donar bracht de overtime (65-65). In de verlenging was er geen ontsnapping meer mogelijk, en zo eindigde Myerscough op de derde plaats (77-72).

 

 

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Geef een reactie